Pokerspelers halen geld op voor café ‘t Korhoen

Fochteloo - Het pokerkampioenschap van Fochteloo werd vanwege het coronavirus niet in café ‘t Korhoen gespeeld, maar online.

Omdat de horeca in deze tijd zwaar geraakt wordt door de gevolgen van het coronavirus, doneert het toernooi 1 euro per deelnemer aan de speellocatie waar het kampioenschap plaats zou vinden.

De animo voor het online pokerkampioenschap van Fochteloo was groot. Er werd niet om geld gespeeld, maar puur om de eer en het spelplezier. Toen de registratie gesloten was stonden er 353 poker liefhebbers op de deelnemerslijst. Er werd dus 353 euro opgehaald voor ‘t Korhoen.

Na ongeveer vier uur online pokeren was het Max van Lent uit Doetinchem die won en zich een jaar lang de pokerkampioen van Fochteloo mag noemen. Daarnaast kwalificeert hij zich voor de landelijke finale van het ONK Poker 2020 op 4 en 5 juli in Ermelo. Op plek twee eindigde Paul Verheul uit Zeist. Hij kwalificeert zich samen met William den Boef (3e) en Eduard Nagelhout (4e) en Raymon van Wijk (5e) ook voor de finale in juli. Daarnaast werden er nog achttien tickets gewonnen voor de halve finales in juni.

De gehele uitslag van het pokerkampioenschap van Fochteloo is hier te vinden: https://www.onkpoker.nl/onkp/2019-2020/pokerkampioenschap-van-fochteloo