‘Het was zondag gigantisch druk’: Kramer Fietsservice sluit verhuur

Appelscha - Dagjesmensen lapten afgelopen weekend de opgelegde maatregelen van het kabinet om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden massaal aan de laars, ook in Ooststellingwerf.

Toeristen trokken massaal naar de Kale Duinen en het bos in, te voet en op de fiets. Dat zag ook Jan Hendrik Kramer van Kramer Fietsservice in Appelscha. Hij besloot zijn fietsverhuur na een gigantisch drukke zondag te sluiten om de toestroom van mensen naar het natuurrijke Appelscha in te dammen en zo het coronavirus te bestrijden.

‘Het was te gek voor woorden, zo druk was het. We kunnen maximaal honderd mountainbikes tegelijk verhuren en die waren zondag zomaar weg’, schetst hij als voorbeeld. Niet alleen alle kinderfietsen waren verhuurd, ook de normale en de elektrische. ‘We hadden het dubbele aantal wel kunnen verhuren.’ Kramer hoopt van harte dat iedereen zich vanaf nu aan de regels houdt en dat hij zijn verhuur snel weer kan openen. ‘Al is 1 juni wel erg ver weg’, laat hij weten. ‘Wij ondernemen nu van dag tot dag en we wachten de volgende persconferentie van het kabinet af. Heel vreemd dit.’