Stichting Re-Care tegen eenzaamheid in coronatijd: bellen in alle talen

REGIO - Stichting Re-Care is gestart met een hulplijn voor eenzame ouderen, ook voor mensen met een migratieachtergrond.

Sociale distantie is een van de maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Om ouderen in verpleeghuizen beter te beschermen tegen het coronavirus, mogen zij ook geen bezoek meer ontvangen van kinderen en kleinkinderen. Het fenomeen eenzaamheid zal hierdoor alleen maar toenemen.

Uitleg in eigen taal

Stichting Re-Care biedt interculturele hulpverlening. Re-care is daarom een hulplijn gestart, die dagelijks bereikbaar is tussen 10:00 en 15:00 uur. Door te bellen met telefoonnummer 085 - 130 3613 kunnen eenzame ouderen contact opnemen met Re-care voor een praatje, maar ze kunnen ook in eigen taal uitgelegd krijgen wat de maatregelen zijn van het kabinet en wat de richtlijnen van het RIVM precies inhouden.

Stichting Re-care biedt deze mogelijkheid aan in het Nederlands, Fries, Arabisch, Tigrinya (Eritrea), Tmazight, Somalisch, Engels, Turks, Urdu, Ishan (Nigeria), Pidgin Engels Nigeria en Pools.

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door verbonden.nl en voixla.nl