Pokerkampioenschap van Fochteloo vindt online plaats

Fochteloo - Naar aanleiding van de annulering van het pokerkampioenschap van Fochteloo van 21 december 2019 bij café het Korhoen, heeft de organisatie een creatieve manier gevonden om et toernooi toch plaats te laten vinden.

Het open Nederlands kampioenschap poker houdt dinsdag 31 maart om 19.30 uur het online pokerkampioenschap van Fochteloo. Organisator Mathijs Jonkers: “We vinden het erg jammer om het toernooi af te moeten gelasten. We hebben daarom besloten dat we het online organiseren. De horeca is voor ons altijd al een belangrijke partner geweest. Omdat zij het nu erg moeilijk krijgen door de sluitingen, hebben we besloten om één euro per deelnemer aan de speellocatie te doneren.

Wat kun je winnen?

De deelnemers van het online pokertoernooi gaan spelen om de beste pokerspeler van de woonplaats te worden. De winnaar van de voorronde mag een jaar lang de titel ‘Poker Kampioen van Fochteloo’ dragen en krijgt bovendien een beker opgestuurd. Daarnaast kwalificeert de winnaar zich voor de landelijke finale. Tijdens deze finale krijgen spelers de kans om een sponsorcontract te verdienen. De organisatie loopt rond om spelers te “scouten” die met Team ONK Poker (inter)nationale toernooien kunnen spelen.

Niet alleen de winnaar plaatst zich voor de landelijke finale. Aan de hand van het deelnemersaantal wordt bepaald hoeveel mensen zich direct kwalificeren voor de finale en hoeveel pokerspelers zich plaatsen voor de halve finales.

Iedereen die mee wil doen, kan zich inschrijven via Pokerkampioenschap van Fochteloo. De voorronde van Fochteloo begint om 19.30 uur.