Autocross in Makkinga en paasvuur in Elsloo gaan niet door

Makkinga - De evenementen die vanwege het coronavirus worden afgelast stapelen zich in rap tempo op.

De autocross in Makkinga gaat Tweede Paasdag (maandag 13 april) niet door. ‘Gezien de ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus vinden wij het als organisatie onverstandig om dit evenement door te laten gaan. We balen allemaal als een stekker, maar kunnen niet anders helaas’, laat de MOP Makkinga weten. Dit jaar stond de 50e editie op het programma, waarmee de organisatie flink wilde uitpakken. ‘We zijn aan het kijken (indien mogelijk) of we de autocross kunnen verplaatsen naar een andere datum verder in het jaar.’

Het paasvuur in Elsloo is afgelast. Vesuviusclub Elsloo laat op haar Facebook-pagina weten: ‘Dit lijkt ons het verstandigste besluit die wij op dit moment kunnen maken.’ Ook het takken rijden, dat gepland stond op 21 en 28 maart, gaat niet door. De bult is vanaf nu ook niet meer bereikbaar om takken heen te brengen.

Andere activiteiten in Elsloo die niet doorgaan zijn: de informatieavond van Glasvezel Buitenaf en DFMopGlas over glasvezelkabel in de grijze gebieden (19 maart), de tennisclinic van Odis Tennis (31 maart) en de garageverkoop van zaterdag 4 april.

Het optreden van het Apollo Ensemble in Oldeberkoop van 29 maart in de Bonifatiuskerk in Oldeberkoop is ook geannuleerd.

Actief Donkerbroek heeft Expeditie Robinson, de eerste activiteit van het seizoen, uit moeten stellen. De 51ste traditionele zangavond in Donkerbroek, die op Palmpasen was gepland in de Laurenstsjerke, is afgelast. De Protestantse Gemeente Donkerbroek-Haule laat alle kerkdiensten in maart vervallen. Ook het jeugdwerk en de catechese gaan deze maand niet door. Het bezoekwerk wordt beperkt. Verder gaat in Donkerbroek het klaverjaskampioenschap van Ooststellingwerf en het dartstoernooi in Café Donkerbroek niet door. Ook de snertactie van gymnastiekvereniging Haule is afgelast.

De kinderkleding- en speelgoedbeurs in dorpshuis De Enter in Haulerwijk gaat zaterdag 4 april niet door.

Het optreden van The Beatles Revival in hotel De Zon in Oosterwolde is verplaatst van vrijdag 20 maart naar 27 november. De voorronde van de Kleine prijs van Fryslan, die vrijdag 20 maart in het JOP in Oosterwolde zou worden gehouden, is ook afgelast.

De uitreiking van de vrijwilligersawards en de vrijwilligersprijzen is uitgesteld naar 5 juni. De nominaties blijven geldig, het is niet mogelijk om nieuwe vrijwilligers / vrijwilligersorganisaties te nomineren.