Judoka’s hebben nieuwe tatami

Oosterwolde - Sportschool Vries beschikt sindskort over een nieuwe judomat. De oude mat was rond de 35 jaar oud en dringend aan vervanging toe. De ingebruikname van de ‘tatami’ werd opgefleurd door nationaal judokampioen Demi Adely.

Sportschool Vries, die judo en jiu-jitsu lessen geeft in Oosterwolde, telt rond de veertig leden. De lessen zijn in de gymzaal van het Stellingwerf College. De school werd in 1969 opgericht door Piet Vries. Tot 2010 was hij eigenaar van de sportschool en gaf hij les in judo en jiu-jitsu. Met een mobiele mat verplaatste hij zich door Friesland en bereikte hij vele kinderen, naast in Oosterwolde onder meer in Wolvega, Joure en Sneek.

Na ruim veertig jaar judoles te hebben gegeven, waarbij aan enkele duizenden jeugdigen respect werd bijgebracht voor tegenstanders en de normen en waarden van de judosport werden overgebracht, zette Vries er in 2010 een punt achter. Daarna was hij samen met zijn vrouw Froukje Vries-Lukkes de stille kracht achter Sportschool Vries.

Na het overlijden van Vries in 2019 nam Petra van Schooten de sportschool over. Ze gaf al een aantal jaar les op de locatie in Oosterwolde.

Bij de ingebruikname van de judomat waren er vorige week donderdag spelletjes voor de jongste judoka’s. Vervolgens gaf Demi Adely een clinic.