Middeleeuwse markt in Boijl op komst

Boijl - In het kader van 700 jaar Boijl wordt daar op zaterdagmiddag 27 juni een Middeleeuwse markt gehouden. Het is voor jong en oud , maar biedt iets bijzonders voor kinderen. Muziekdocent Victoria Nair-Price is al druk bezig met de voorbereidingen.

‘Mijn wereld is die van de oude muziek’, zegt Victoria, ‘daarom heb ik het initiatief genomen voor deze markt op ons eigen erf. Daarnaast heb ik een diep respect voor de oude ambachten, waarbij elk product zorgvuldig gemaakt wordt, vaak met bloed, zweet en tranen. Zoiets is heel bijzonder en kan vaak wel een eeuw mee.‘ Op de markt zullen de volgende activiteiten te beleven zijn voor kinderen: wol spinnen, pottenbakken, hout bewerken, brood bakken, schilderen, dansen, boogschieten en nog veel meer.

Oude ambachten tot leven brengen

‘Mijn doel is om die oude ambachten voor kinderen tot leven te brengen, waarbij zij het kunnen beleven door te voelen en te doen. Er valt die middag voor hen heel veel te ervaren en ze gaan aan het eind van de middag met allemaal zelf gemaakte dingen weer naar huis.’

Daarnaast komt er een braderie met eten, drinken, muziek en toneel en dergelijke. Ook zal er een springkussen zijn in de vorm van een kasteel en er is een ridder aanwezig.

Vrijwilligers

De organisatie wordt mede mogelijk gemaakt door Dorpsbelang Boijl en subsidie van het Iepen Mienskipfûns, maar daarnaast zijn er vrijwilligers nodig die de activiteiten ondersteunen en eventueel ook helpen met het op- en afbouwen van de markt (van 12.00-18.00 uur). Die vrijwilligers moeten uiteraard affiniteit met de Middeleeuwen hebben en in aangepaste kleding willen komen. Daarnaast mogen bijpassende kramenhouders zich ook aanmelden om op de markt te staan.

Meer info: middeleeuwsemarktboijl@yahoo.com