Problemen stapelen zich op rond entree Bosbergtoren

Appelscha – De website www.bosbergtoren.nl is sinds vorige week offline als gevolg van een zakelijk conflict. Dat meldt wethouder Fimke Hijlkema. De gemeente is overigens niet eigenaar van de website en de domeinnaam.

Er waren al langer problemen met de online-verkoop van kaarten via die website voor een bezoek aan de toren in Appelscha. ‘Wij zijn al heel lang in gesprek met de leverancier over oplossingen. De website is uit de lucht als gevolg van een zakelijk geschil tussen onze leverancier en hun toeleverancier. Als tijdelijke oplossing hebben we nu als gemeente de domeinnaam www.DeBosbergtoren.nl gekocht.’ Via dat adres kom je op een gemeentelijke pagina met informatie en een doorverwijzing naar de websitesite van Tip Appelscha (https://tip-appelscha.nl/bosbergtoren/).

Schandalig

De ChristenUnie vond het sowieso al schandalig, dat er kaarten online werden aangeboden, die via de nu opgeheven website in de praktijk helemaal niet konden worden gekocht. Dan moet je het ook niet vermelden, zo was het signaal naar het college. De wethouder stelt dat er sprake was van een groeiend aantal problemen rond het online-verkoopsysteem van kaarten. Dat online kopen kan dus vooralsnog ook niet.

Zakelijk conflict

Hijlkema: ‘Er wordt hard gewerkt aan een oplossing, maar dat is bij een zakelijk conflict niet makkelijk.’ Ze hoopt toch voor de zomer het probleem te hebben opgelost. ‘We doen er alles aan.’ Tot die tijd kunnen mensen via het TIP-kantoor en bij diverse ondernemers kaarten voor een bezoek aan de toren kopen. Ooststellingwerfs Belang meldde deze week nog dat steeds meer leveranciers daar helemaal geen zin meer hebben, omdat de mensen na het scannen van kaarten niet binnen zouden komen. Die fractie vroeg zich ook af of er wel voldoende onderhoud wordt gepleegd.