Organisatie schort beroepenfeest Zuid Friesland On Stage en doedag op

REGIO Het beroepenfeest van Zuid Friesland On Stage gaat donderdag 12 maart niet door. In plaats daarvan wordt het nu gehouden op 28 mei. Terwijl de bijbehorende doedag is verplaatst van 31 maart naar 9 juni.

In totaal werden 750 leerlingen uit de regio verwacht bij het evenement in het Abe Lenstra Stadion.

,,Hoewel het RIVM nog geen negatief advies geeft voor het organiseren van evenementen merken wij een toenemende onrust rondom de ontwikkeling van het coronavirus in onze regio onder bijvoorbeeld de beroepsbeoefenaren en willen daarin onze eigen verantwoordelijkheid nemen”, aldus de organisatie.

Vanwege het coronavirus kreeg de organisatie al meerdere afmeldingen. ,,Daardoor is het idee van On Stage om leerlingen zich breed te kunnen laten oriënteren op beroepen en bedrijven steeds meer onder druk komen te staan. Daarnaast worden er rondom de locatie van het Abe Lenstra Stadion ook extra maatregelen genomen in het kader van het coronavirus.”

Het doel van het beroepenfeest is om twee afspraken met beroepsbeoefenaren te maken, waar ze vervolgens een halve dag gaan meelopen in het kader van een doedag.

De deelnemende vmbo-leerlingen komen uit de gemeenten Heerenveen, De Fryske Marren en Weststellingwerf.