Negen Wellerobben eindigen als achtste

Haulerwijk - De Wellerobben eindigde op de 1 uurs estafette van zwemvereniging De Pinguin in Hoogezand als achtste. Na een uur kwamen de negen zwemmers op een totaal aantal meters van 4991,8, goed voor plek acht in een deelnemersveld van dertien ploegen. Het verschil met plaats zeven was slechts twee meter.

De zwemmers zwommen in estafettevorm elk 50 meter, waarna een overname volgde. Een ploeg bestond uit minimaal zes en maximaal tien zwemmers. Er werd in verschillende leeftijdscategorieën gezwommen, waaronder een dames- of herenteam of een mixteam.

De Wellerobben zou in eerste instantie met twee teams meedoen. Uiteindelijk werd voor een team gekozen met zwemmers van 17 jaar en ouder. De ploeg bestond uit Mandy Noord, Laura Noord, Inge Klooster, Ingmar de Jong, Winny de Vries, Saskia Bergmsa, Pascal de Jong, Arianne Jonkman en Mick de Jong. Saskia Bergmsa was zowel start- als slotzwemster. Ze zwom in totaal twaalf maal vijftig meter. De anderen legden elf banen af. Alle zwemmers ontvingen een prestatiemedaille. Voor de winnende ploegen was er een beker.