Turnsters AFC zijn hard op weg naar Fries kampioenschap

Appelscha - Elf turnsters van AFC Appelscha kwamen in Gorredijk in actie op de tweede individuele plaatsingswedstrijd voor de Friese kampioenschappen. Voor de meeste turnsters was het verbeteren van de score van de eerste wedstrijd het hoogst haalbare, omdat plaatsing voor de kampioenschappen niet meer mogelijk leek.

Roos Kingma ligt in de categorie Pupil 2 – D2 op koers voor de Friese kampioenschappen. Ze verbeterde haar score van de vorige wedstrijd en turnde overtuigend naar een zilveren medaille. Eva de Roos kreeg bij de jeugd 1 D2 bijna twee punten meer van de jury. Zij mocht wederom het hoogste podium beklimmen. Roos Kingma en Eva de Roos kunnen er vanuit gaan dat zij 16 mei in Nieuwehorne mogen aantreden op het Fries kampioenschap. Lisa Bosma verbeterde zichzelf dankzij onder andere een mooie vloeroefening met bijna twee punten, maar bereikte geen hogere plaats in de einduitslag.

In Pupil 2 – D3 viel Marissa Steg net buiten de prijzen. Met een score van 53,267, liefst 4,5 punt meer dan tijdens de eerste wedstrijd, bereikte ze de vijfde plaats. Sophia Dijkstra en Suze Nijhuis eindigden op de elfde en veertiende plaats.

Louisa Koopmans verdiende in de categorie Pupil 1 – D3 een halve punt meer dan de vorige keer. Felicia Weiland slaagde niet in haar missie. In Pupil 1 – D2 konden Esmee Beijert, Chayenna van der Heide en Manoah Verkroos wederom geen potten breken. Zij eindigden respectievelijk op de elfde, zeventiende en zestiende plaats.