Woltinge verkoopt BeFrank bananen

Appelscha - Sinds 3 maart liggen bij Woltinge Groente en fruit in Appelscha bananen van het nieuwe merk BeFrank in de winkel.

Woltinge is een van de allereerste groente- en fruitwinkels in Nederland die deze bananen verkoopt. Het bijzondere aan de bananen is dat ze 100% eerlijk en duurzaam zijn geteeld. Dat komt doordat BeFrank veel meer voor arbeiders en het milieu doet dan conventionele producenten van bananen. Klanten die de nieuwe duurzame bananen kopen bij Woltinge Groente en fruit maken tot kans op een originele (en ook duurzame) Roetz fiets.

Verborgen kosten

Er liggen nog steeds bergen plastic afval langs de wegen naar de bananenfarms. En arbeiders verdienen nog steeds zó weinig dat de helft van hen geen enkele sociale verzekering heeft, hun kinderen niet genoeg kunnen eten en hun huizen geen water en stroom hebben. BeFrank neemt al dit soort verborgen kosten op in de consumentenprijs. Het geld dat daarmee vrijkomt, wordt gebruikt om in de productielanden programma’s op te zetten gericht op zaken als het milieu, sociale zekerheid en betere werk- en leefomstandigheden voor arbeiders.

Extra aantrekkelijk

Daan Woltinge, eigenaar van Woltinge Groente en fruit: ‘We zijn ontzettend trots dat we als een van de allereerste groente- en fruitzaken van Nederland BeFrank bananen mogen verkopen. We geven onze klanten hiermee de mogelijkheid een steentje bij te dragen aan het milieu en de verbetering van de leefomstandigheden van plantagearbeiders. Om BeFrank bananen extra aantrekkelijk te maken, kunnen onze klanten tijdelijk ook een trendy Roetz fiets winnen. Deze fietsen worden in sociale werkplaatsen in Nederland gemaakt van gerecyclede materialen. Net als de BeFrank bananen zijn Roetz fietsen dus echt 100% duurzaam. En helemaal van deze tijd.’