De Rietvoorn huldigt afzwaaiende Jan Moes

Oldeberkoop - Op de jaarvergadering van hengelsportvereniging de Rietvoorn in Oldeberkoop werd stilgestaan bij de huldiging van de afgetreden voorzitter Jan Moes.

Moes is ruim 26 jaar actief geweest binnen het bestuur van de visclub. Harry Holtman, voorzitter van Sportvisserij Fryslân, was uitgenodigd om Jan Moes te eren. Na afloop werden Moes en zijn vrouw Ellie bedolven onder cadeaus. Ook ontvingen ze een bloemetje. Jan Moes wordt als voorzitter opgevolgd door Marten de Vries.

De wedstrijdvissers hielden hun jaarvergadering in het pannenkoekenrestaurant het Koepelbos in Oldeberkoop. Het ledental was weer iets gestegen. De grens van 250 leden werd gepasseerd.

Prijswinnaars

De prijswinnaars van het afgelopen visseizoen werden ook gehuldigd. De prijzentafel was goed gevuld, bijeen gebracht door de heren Lammert Menger, Harrie Nijholt en Frans van der Meer van de groep Meerholt. De zomercompetitie werd gewonnen door Roelof Hijlkema, gevolgd door Albert de Vries en Lammert Menger. De meerholtcompetitie was een prooi voor Marten de Vries, gevolgd door Harrie Nijholt, Albert de Vries, Jurjen van Dijk en Lammert Menger. De eerste koppelwedstrijd werd gewonnen door Rinze Kootstra en Albert de Vries, voor Marten de Vries en Roelof Hijlkema. De tweede koppelwedstrijd was voor Jurjen van Dijk en Tjietze Dijk, gevolgd door Rinze Kootstra en Albert de Vries. De Herfstwedstrijd werd gewonnen door Jurjen van Dijk.