Alinda ten Hoor derde indoor

Fochteloo - Alinda ten Hoor eindigde als derde op de eerstee indoor survival- en obstaclerun in Staphorst.

In de trainingshal van Frans Mussche stonden hindernissen uit zowel de survival- als de obstaclerun. Deze twee takken van sport komen samen in een indoorcompetitie. In vier rondes werd bepaald wie de beste was. In de eerste en tweee ronde moesten deelnemers zes onderdelen zo snel mogelijk afleggen. Voor elk onderdeel kregen ze maximaal 2.30 minuut de tijd. Na zes onderdelen werden de tijden bij elkaar opgeteld. De snelste zestien mannen en acht vrouwen gingen door naar ronde drie. De tijden van twee parcourtjes werden bij elkaar opgeteld, waarna de beste acht mannen en vier vrouwen zich plaatsten voor de finale.

Alinda ten Hoor, die lange tijd niet volop met wedstrijden kon meedoen vanwege een hamstringblessure, kwalificeerde zich voor de finale. De finale bestond uit een lang parcours met veel hindernissen. Alinda bedwong samen met twee anderen alles obstakels en behaalde de derde tijd.

‘Er hoefde alleen maar geklommen te worden. Daardoor was het een mooie wedstrijd voor mij. De rondes waren afwisselend in wat er gevraagd werd van de atleten. Voor mij waren de obstaclerun hindernissen allemaal nieuw, waardoor ik daar wel tijd verloor op dames die dit vaker doen. Het was een mooie wedstrijd. Iets heel anders dan normaal, maar erg leuk om te doen.’

Over twee weken hoopt Ten Hoor te starten op de survivalrun in Kootstertille.