Karateka’s slagen voor examens

Oosterwolde - Van oorsprong behoort karate tot de harde vechtkunsten, bij Shin-Bu Dojo, de karateschool in Oosterwolde gaat het ook om zelfbeheersing, karakter, zelfontwikkeling en de manier waarop je met elkaar omgaat. Twee keer per week komen de leden bij elkaar in het gymlokaal van het Stellingwerf College.

Elke training bij Shin-Bu Dojo bestaat uit verschillende onderdelen, warming up en vervolgens wordt er gewerkt aan de basistechnieken, de kihon, kumite oftewel oefengevecht en spelelement (voor de jeugd) zeker ook kata, een set technieken die een gevecht tegen denkbeeldige tegenstander uitbeeldt.

Er wordt niet alleen maar in het gymnastieklokaal getraind. Bij mooi weer wordt er ook op de Kale Duinen bij Appelscha getraind en soms ook aan zee.

In februari zijn er een groot aantal karate ka`s van Karate Oosterwolde gegradueerd waar het Karate nog volgens de Itosu Ryu, een oude en traditionele stijl, wordt beoefend.

Bij de jeugdgroep zijn de examens behaald door: Emily Sikma, Kalinka Brouwer, Roeslana Brouwer en Cham Offringa, gele slip. Lucas Zwier, oranje slip. De groene slip is behaald door Micha Offringa en Jasper Tabak. De blauwe slip is behaald door Kentaro van der Broek en Adin Dzubur.

Bij de juniorgroep slaagden de volgende karate ka`s: Isa Commelter, 7e kyu (gele band met zwarte slip). De groene band ( 6e kyu ) is behaald door Kanako van der Broek en Robin Lewis.