Liefdesbrievenbus doet het goed op Valentijnsdisco

Haulerwijk - De nieuwbakken Jongerenorganisatie Haulerwijk (JOH) weet in het dorp meteen veel kinderen op de been te krijgen. Eerder hield de ploeg een Halloweenactiviteit en daarna een maandelijks terugkerende disco met elke keer een ander thema, deze maand was dat heel toepasselijk: een Valentijnsdisco.

Basisschooljeugd mocht allemaal langskomen en zelfs hun ouders waren welkom. ‘Het was een erg gezellig gebeuren’, zegt Nienke Dijkstra van de jongerenorganisatie, die in november is opgericht, ‘omdat er voor de jeugd in het dorp niets te doen was’. En dat er behoefte aan is, bleek. ‘Bij de eerste disco kwamen er 31 kinderen langs, bij deze tweede editie al een stuk meer: 56.’ Het komt langzaam op gang, weet de organisatie. Dat liet een oud lid van de vorige jongerenorganisatie, Creatief Haulerwijkster Activiteiten Team (C.H.A.T.) weten. Zij stopten een aantal jaren geleden met hun activiteiten. ‘We hebben er dus alle vertrouwen in steeds meer jongeren in het dorp te activeren’, gaat Dijkstra verder.

Harten ballonnen

Op de Valentijnsdisco, die in dorpshuis De Enter werd gehouden, hingen veel harten ballonnen. ‘Maar voordat we het wisten was de decoratie weg. De jeugd had de harten zich toegeëigend.’ Dat er liefde in de lucht hing werd duidelijk toen de liefdesbrievenbus in de disco geleegd werd. Daarin konden de aanwezigen allemaal liefesboodschappen deponeren. Er lagen ongeveer twintig in de bus en die las de orginisatie allemaal voor tijdens de disco. Ik hou van je, Jamie, was één van de boodschappen. ‘En ze waren ook stuk voor stuk anoniem. Nieuwe stellen zijn er dus niet ontstaan tijdens de avond.’ Maar wat niet is kan nog komen.

Stoelendans

Na de basisschoolkinderen was het de beurt aan de jeugd van de middelbare school. Ook hier geldt: dat moet nog aantrekken. Er kwamen zeven jongeren op af. ‘Het was leuk, ze deden nog stoelendans. Ook in deze groep hopen we de volgende keer op meer aanwezigen. De volgende disco vindt plaats op 21 maart. Het thema? Carnaval.