Bokskampioen neemt het niet zo nauw met de waarheid

Waskemeer - De eerste twee jaarlijkse voorstellingen van tonelvereniging De Waldploech zitten er weer op.

In het atrium van dorpshuis ‘t Ald Leger in Waskemeer brachten de acteurs en actrices het toneelstuk ‘De blost fân Bûtenpost’ over het voetlicht. Het verhaal gaat over een man die denkt dat hij alles is. Hij gaat er prat op dat hij nog nooit een gevecht heeft verloren. Ruurd Koopmans is, naar eigen zeggen, een bokskampioen, als komt hij eerder in aanmerking voor het kampioenschap ‘liegen en bedriegen.’ Als zijn zwager Ingelbert achter het geheim van Koopmans komt, volgen de misverstanden elkaar op.

'Beide dagen zijn naar volle tevredenheid verlopen', zegt Tiny Zandberg van De Waldploech. 'In totaal waren er ongeveer 250 bezoekers. Dan reken ik de generale repetitie ook mee. Die is bedoeld voor ouderen in Waskemeer, die het 's avonds er niet meer om aan durven. Bij de generale zitten ze niet in de massa en ontbreekt ook de harde muziek. Met een borreltje erbij een een kleine verloting is het hartstikke gezellig.'

Het stuk wordt ook vrijdag 21 en zaterdag 22 februari opgevoerd. Net als zaterdag is er de 22e live muziek na afloop. Voor vrijdag zijn er nog ongeveer 25 kaarten te koop. Zaterdag is uitverkocht.

De voorstellingen beginnen om 20.00 uur.