Biosintrum heeft nu ook 'kauwgumvloer'

Oosterwolde - Na verwerken van olifantsgras, hennep, spijkerbroeken, cacaoschillen, champignons en visnetten in het gebouw lijkt een kantoorvloer van het Biosintrum van kauwgum gemaakt. Bezoekers kleven er met hun schoenen aan vast.

De oorzaak is een gesprongen waterleiding die het hele gebouw rond de Kerst blank zette. Inmiddels is het water verdwenen en hebben blazers er voor gezorgd dat het vocht zoveel mogelijk is verdreven. Maar op sommige plaatsen moest de vloerbedekking die bestond uit gerecyclede visnetten  worden verwijderd.

Waterschade is nieuwe domper

Het gevolg is dat de vloer van de boardroom (vergaderkamer) door de lijmresten momenteel aanvoelt alsof hij van kauwgum is gemaakt. De waterschade is een nieuwe domper voor het Biosintrum. Het splinternieuwe kenniscentrum voor de biobased economy is in financiële problemen gekomen door tegenvallers en te rooskleurige verwachtingen over de exploitatie.

De waterschade wordt volgens directeur Petra Boorsma gedekt door de verzekering. ‘Dat een leiding in zo’n nieuw gebouw springt is een kans van één op een miljoen. Gewoon domme pech.’