St. Franciscusschool Wolvega winnaar Remco Heite Schoolschaaktoernooi 2020

Wolvega - In het Linde College in Wolvega werd zaterdag het Remco Heite Schoolschaaktoernooi gehouden. Na zes spelronden bleek dat de St. Franciscusschool in Wolvega de winnaars was.

Tweede werd Riemsloot-2 uit Appelscha. Derde Tuindorpsschool-1 uit Wolvega. Vierde Matthijsje-1 uit Oosterstreek en vijfde Riemsloot-1. De Weststellingwerfse burgemeester André van de Nadort reikte de prijzen uit, samen met Henk de Boer van de Rabobank Heerenveen Zuidoost Friesland en wethouder Fimke Hijlkema van Ooststellingwerf.

Deze vijf scholen mogen meedoen aan het Fries Kampioenschap Schoolschaken. Tientallen basisscholen uit Oost- en Weststellingwerf streden om de winst van het Remco Heite Schoolschaakkampioenschap.

Op meerdere scholen gaven schaakdocenten de afgelopen tijd schaaklessen. Voor de bovenbouw waren deze lessen een voorbereiding op schoolschaaktoernooi. Na veel oefenpartijen, schaaklessen en vooral veel plezier doen 38 teams van 19 scholen mee.

Naast de officiële schaakwedstrijden konden de kinderen zich vermaken bij het simultaan schaken tegen Remco Heite, bij het vrij schaken en ze konden een kijkje nemen in de ‘schaakwinkel’ en een patatje tussen de middag ontbrak niet.