Meester K.J. Dijkstraschool goed voor goud

Elsloo - Glas in de glasbak, papier in de papiercontainer en vooral geen kleine afgedankte, elektrische apparaten en dergelijk bij het gewone afval doen. Het is al jaren het credo in Elsloo.

En dat heeft resultaat: de school ontving een Wecycle Recycle Certificaat met drie sterren. Dat is onder meer te danken aan de actie Wecycle, waarbij in november meer dan 250 kleine apparaten door de school werden ingeleverd. Gelijk met het certificaat kreeg de school als dank voor het inleveren een boekenpakket met leesboeken voor alle leeftijden.

Stichting Jarige Job

Ieder jaar neemt de basisschool deel aan deze duurzame inzamelactie van Wecycle door afgedankte kleine elektrische apparaten in te zamelen. Daarnaast doneert Wecycle voor elke deelnemende school een verjaardagsbox aan Stichting Jarige Job. Deze stichting zorgt ervoor dat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen hun verjaardag kunnen vieren met cadeautjes en traktaties.

Nieuwe grondstoffen

Het inleveren is in feite een nieuw begin. Door apparaten te recyclen tot nieuwe grondstoffen, kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt. Zo ontstaat een cirkel van produceren, gebruiken, inleveren, recyclen en wederom produceren.