Turnsters AFC staan op hoogste podium

Appelscha - De turnsters van AFC wonnen op de eerste plaatsingswedstrijden voor het Fries Kampioenschap in Gorredijk twee keer goud en een maal brons.

Beide turnsters die uitkwamen in de categorie Junior G eindigden op het podium. Leonie van Fleeren behaalde de bronzen medaille en Roos-Marije Hoogeveen mocht het hoogste podium betreden. Net als Roos-Marije Hoogeveen behaalde Leonie van Fleeren haar beste resultaten op de onderdelen sprong en brug’ met een derde plek. Roos-Marije behaalde op deze onderdelen de eerste plaats. Op het onderdeel balk eindigde Roos-Marije op de tweede plaats.

Van de Senioren G verdiende Nina van der Veen de gouden plak. Ze werd eerste op zowel sprong als balk, tweede op brug en vierde op vler. Naomi de Boer, Naomi ter Haar en Denise Epema eindigden respectievelijk op de 9e, de 12e en de 13 plaats binnen een deelnemersveld van 15. Naomi had haar beste prestatie op balk (3e), Naomi wer op sprong tweede en Denise behaalde de beste score op vloer (9e).

Trainster Marian Koopmans,die zaterdag de senioren begeleidde, was op de kop af 40 jaar in dienst bij AFC en werd in de bloemetjes gezet. Ook trainster Ferrie Steg, die Roos-Marije en Leonie begeleidde, is al lang werkzaam voor AFC. Zij viert het komende jaar haar 25e jubileum.