Cursus fotografie in Oosterwolde en Haulerwijk

Oosterwolde/Haulerwijk - In Haulerwijk en Oosterwolde gaan binnekort cursussen fotografie start. Ook worden cursussen fotobewerking gegeven.

Velen fotograferen met hun camera op de automaat. Deze laat echter maar een fractie zien van wat mogelijk is. Allerlei handmatige instellingen van het toestel leiden tot fraaiere en krachtiger resultaten. Hiervoor is het nodig dat de camera wordt begrepen en beheerst. De basiscursus instelbare camera telt zeven lessen van elk drie uren, die eenmaal in de twee weken op avond worden gegeven.

Elke les wordt theorie behandeld die thuis weer nagelezen kan worden in het cursusboek. Uiteindelijk gaat het om de praktijk, vandaar de vele oefeningen tijdens de lessen. Het huiswerk bestaat uit te maken foto’s. Ieder krijgt de volgende les daarop persoonlijk opbouwende reacties van de docent.

Na de basiscursus is specialisatie mogelijk in richtingen als Portret & Model, Landschap & Natuur en Macro. De docenten zijn Roland Bouma en Greetje Keuning van FRB Fotografie. Al meer dan vijftien jaar geven ze cursussen in heel Noord Nederland.

Cursuslocatie: Cursuslocaties: De Miente in Oosterwolde en in Haulerwijk. De eerste les wordt gegeven op een doordeweekse avond tussen 24 februari en 7 maart.

www.FRBfotografie.nl