AFC buigt hoofd in topper

Appelscha - Koploper AFC verloor de topper van naaste achtervolger Buitenpost met 2-3.

De Appelschasters staan ondanks de nederlaag nog bovenaan in de eerste klasse. Buitenpost heeft een punt minder, maar de nummer twee speelde een wedstrijd minder.

Ook de eerste confrontatie tussen beide ploegen werd door Buitenpost met 3-2 gewonnen. AFC trad in de iegen sporthal op volle sterkte aan. Stefan van Bolhuis en Gerard van der Burg begonnen als buitenaanvallers, Roy Kreuger en Kees Bastiaansen bezetten het midden, Alexei Ogrel zette de lijnen uit en Al-Bert Westerveen startte als diagonaal. Foeke Dijkstra was de libero.

De opslagkracht van AFC was in de eerste set enorm. Dat resulteerde in zes aces. AFC was ook aanvallend ijzersterk. Roy Kreuger had een 100% scoringspercentage. De thuisploeg was oppermachtig en won de eerste set met 25-13.

In de tweede kreeg Buitenpost meer grip op het spel van AFC. Het aanvalsspel van de Appelschasters happerde en het aantal fouten nam toe. Twee time-outs van coach Henk Veenstra sorteerden geen effect: 18-25.

AFC stond in set drie tot 19-18 aan de goede kant van de score. De set ging echter naar een verlenging. Bij 25-27 hadden de bezoekers de set binnen. Ook in de veirde set hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar nu trok AFC aan het langste eind (25-22). In de beslissende vijfde set leek AFC bij 10-8 op weg naar de zege. Onnodige fouten kostten de ploeg echter de kop: 13-15.

AFC speelt donderdag 30 januari in Franeker tegen DOSKO/Acta.