Vurige wens opening Kledingverhuur en Dagbesteding Hobbels in vervulling

Wolvega - Op zaterdagmorgen opende op ludieke wijze ‘Kledingverhuur en Dagbesteding Hobbels’ haar deuren in het voormalige pand van rijwielhandel Smale aan de Grindweg in Wolvega. Een vuurspuwende man verrichtte de openingshandeling en daarmee is een vurige wens in vervulling gegaan. Aansluitend is er tot 16.00 uur open huis.

Moeder en dochter Janneke en Nienke Bierenbroodspot hebben besloten hun professie als zelfstandige te gaan uitoefenen binnen Dagbesteding Hobbels. De dagbesteding biedt plaats aan 14 mensen met een licht verstandelijke handicap en aan mensen die uitdagingen ervaren op de arbeidsmarkt. Janneke is 35 jaar werkzaam als verpleegkundige, Nienke ruim 7 jaar als agogisch medewerker.

Theaterkleding

De hele familie Bierenbroodspot is een theaterfamilie met theater- en musicalgroep JOP als thuisbasis. De enorme hoeveelheid theaterkleding van JOP en de liefde om theaterkleding te maken heeft de dames doen besluiten de dagbesteding volledig te richten op het maken van theaterkleding en rekwisieten en dat te combineren met kledingverhuur op het gebied van theater-, feest- en galakleding. Dus ook voor het huren van carnavalskleding kan de belangstellende bij Hobbels terecht.