Voedselbank krijgt 500 pakken koffie van Lions en Rotary

Oosterwolde - De Rotaryclub en Lions Ooststellingwerf hebben 283.116 Douwe Egberts koffiepunten en vreemd geld opgehaald tijdens hun inzamelingsactie in december en januari. De punten zijn goed voor 500 pakken koffie. De pakken worden gedoneerd aan de Voedselbank.

Ondanks dat het 60.000 minder punten zijn dan vorig jaar, noemen de clubs de inzamelingsactie zeer geslaagd. Koffie is een product dat nauwelijks wordt gedoneerd aan de Voedselbank, omdat het lang houdbaar is. Daarom is het dus een zeer welkom product.

Oud en vreemd geld

Ingeleverd oud en vreemd geld betrof in totaal 12,1 kilo. Iedere kilo levert 50 euro op. Daarmee is het gewicht van vorig jaar geëvenaard. Met de opbrengst worden staaroperaties in derdewereldlanden bekostigd. Aangezien het ingezamelde bedrag van de actie door Wilde Ganzen met 50 procent wordt verhoogd, kunnen 30 personen in de Derde Wereld worden geholpen door de opbrengst in Ooststellingwerf. Rotary en Lions kijken met voldoening terug op de actie en zijn de gulle gevers dankbaar.