Hobbyisten vertellen in Elsloo over hun verzamelwoede

Elsloo - De een verzamelt postzegels, de andere munten, sigarenbandjes, lucifersmerken of suikerzakjes. Tijdens Elsloo ter Tafel op zaterdagmiddag 25 januari in zaal ’t Anker in Elsloo vertellen hobbyisten en verzamelaars over hun hobby, een vaak compleet onbekende hobby voor de anderen die er geen weet van hebben wat er allemaal bij komt kijken.

In Elsloo vertellen onder meer liefhebbers van eierdopjes, ansichtkaarten, theelepeltjes, kampeerbranders, heksen, fototoestellen, zelf gemaakte kaarten, herbariums en pennen met reclame. Ook geeft een hobbyist met een detector uitleg over haar hobby, is er een keramiste die met de handen in de klei laat zien wat ze maakt en laat een vogelspotter op het witte doek de gespotte vogels uit de directe omgeving zien.

Helpende hand

Ook zal er ’s middags een helpende hand geboden worden bij het uitpluizen van de eigen stamboom. Deze middag wordt dan ook een poging gedaan om mensen op weg te helpen om de eerste beginselen van stamboomonderzoek te leren. Een en ander zal gepresenteerd worden met een laptop, welke zoektocht via een beamer op het grote scherm te volgen is.

Betrouwbare websites?

Dankzij de computer en internet kunnen steeds meer mensen zelf speuren zonder dat ze stad of land hoeven af te reizen. Maar welke websites zijn betrouwbaar? Hoe controleer je het een en ander? En hoe start je een onderzoek? Waar zoek je wat? En hoe zit het met het betalen voor informatie van betreffende dienstverleners? Allemaal vragen waarop een antwoord zal worden gegeven.

De aanvang van de creatieve middag met uitleg is om 14.30 uur. De presentatie van het stamboomonderzoek op het witte doek is om 15.30 uur.