Basisscholen redden apparaten uit de kliko

Oosterwolde/Oldeberkoop - Met een inzamelactie hebben basisscholen De Kampingerhof en De Toekan in Oosterwolde en De Tjongeloing in Oldeberkoop veel kleine apparaten uit de kliko gered, zodat ze kunnen worden gerecycled.

Voor hun inzet hebben zij niet alleen een beloning, maar ook een Wecycle certificaat ontvangen. De inzamelactie was onderdeel van een landelijke campagne, waar meer dan 200 basisscholen verspreid over heel Nederland aan hebben deelgenomen. De actie werd gecombineerd met lesmateriaal en is georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Stichting Jarige Job

De landelijke inzameling is ook nog eens goed voor een cheque van €10.000 voor Stichting Jarige Job. Wecycle doneert voor iedere deelnemende school een bedrag. Met het bedrag kan Stichting Jarige Job kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag geven. De jarige Jobjes ontvangen een verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis.