Podiumplaatsen voor survival-atleten

Nijeberkoop - Siemen Keizer en Irene Groen uit Nijeberkoop pakten een derde plaats op de survivalrun in Westerbork. Robin Kamperveen uit Oldeberkoop haalde de top-20. De atleten komen uit voor Udiros Outdoor.

Keizer en Kamperveen liepen de Middellange Survivalrun (MSR) over 11 kilometer, ter voorbereiding op de eigen U3Run, op 1 maart in Nieuwehorne. Daar waar tijdens eerdere edities sneeuw, ijs en hagel voor barre omstandigheden zorgden was het nu rustig en niet te koud weer. Siemen Keizer is een van de nieuwe leden die zich heeft aangesloten bij UDIROS Outdoor in Nieuwehorne. Samen met Wendy Jongsma trainen zij sinds enkele maanden mee in de wedstrijdploeg onder leiding van hoofdtrainer Ydo de Vries. ‘Het is mooi dat deze atleten erbij komen’, aldus De Vries: ‘Het niveau gaat hiermee omhoog en we maken elkaar hiermee beter’. Keizer liep een sterke run en deed uitstekende zaken voor het MSR-klassement. Wendy Jongsma liep de korte survivalrun en pakte een zevende plaats.

Irene Groen liep bij de dames het parcours van 6 kilometer. ‘Irene traint nu al even mee bij de jeugd wedstrijdploeg van UDIROS Outdoor, en ze maak mooie progressie’, ziet Ydo de Vries.