Veel belangstelling voor nieuwe expositie ‘Materiaal onder druk’

Oosterwolde – Onder grote belangstelling is zaterdagmiddag in de Kunstwerfplaats de nieuwe expositie ‘Materiaal onder druk’ geopend. Deze expositie toont werk van kunstenaar Anne Brouwer uit Oosterwolde.

De Kunstwerfplaats, een onderdeel van de Stichting Kunstwerf, is gevestigd in Stellinghaven Oosterwolde. Worden er meestal groepsexposities gehouden, ditmaal betreft het een overzicht van werk van één enkele kunstenaar. Gezien de grote opkomst tijdens de opening, blijkt de keuze voor een expositie van Anne Brouwer een schot in de roos.

Zwart-witte linosneden

Brouwer is afgestudeerd met grote zwart-witte linosneden. Het ambacht en de beperkingen van dit materiaal geven haar houvast en uitdaging. Bij het maken van de linosneden maakt ze graag gebruik van ongebruikelijke materialen. Het is allemaal te zien in de nieuwe expositie ‘Materiaal onder druk’.

De opening werd verricht door familielid Jelke Nijboer. De Ierse folkband Didleytunes zorgde voor de muzikale omlijsting. De expositie tot en met zondag 15 maart alle dagen gratis te bezichtigen.