Ruim 50 menners strijden in Noorder Cup mennen

In manege De Zuidstroom in Vinkega werd zondag een minimarathon mennen gehouden. Er werd gereden volgens het KNHS reglement. Deze wedstrijd was een onderdeel van de Noorder CupCcompetitie, de vierde van in totaal vijf wedstrijden. De laatste wordt op 22 februari gehouden in Burgum en de finale op 14 maart in Bronneger.

Er kwamen in Vinkega ruim 50 combinaties aan de start. Na twee ronden werden de finales van de onderdelen enkelspan paard, enkelspan pony en dubbelspan pony verreden.

De finale van het onderdeel enkelspan paard werd na een spannende strijd gewonnen door Henk Bos met de 10-jarige arlov/arabo Fries paard Topspeed Sem. Hij is lid van de Menvereniging Driesporen in Onstwedde. Zijn groom was Thijs van Roessel. Tweede werd Gerrit Jongschaap uit Wolvega, derde Paskal de Graaf uit Uffelte en vierde Johannes Strootman uit Garmerwolde. De vier deelnemers in de jeugdklasse ontvingen allemaal een aanmoedigingsprijs.

De overige uitslagen worden geplaatst op www.startlijsten.nl. De organisaties was in handen van de Menvereniging Noordwolde en had de hindernissen wat in Elfstedentochtsfeer gemaakt.