Plan voor zorgappartementen in Oosterwolde

Oosterwolde - Er ligt een plan voor de realisatie van een woonzorgvoorziening aan ‘t Oost 60 in Oosterwolde. Het betreft een gebouw met zes appartementen, waarvan er vijf worden verkocht en 1 wordt aangewend voor een zorgverlener.

Het appartementengebouw bestaat uit twee bouwlagen. Het parkeren vindt plaats op het eigen terrein van het gebouw. De bestaande woning op deze locatie wordt gesloopt.

Gemeenschappelijke ruimte

De zorgverlener voor de bewoners komt te wonen in het woongebouw en kan op deze wijze inspelen op de 24-uurs zorgvraag van de bewoners van het complex. Naast deze zorg wordt de gemeenschappelijke ruimte gebruikt voor fysiotherapie, pedicure en een keuken. De toekomstige bewoners zijn allen inwoners van Ooststellingwerf.

Toegevoegde waarde

De gemeente verleent voor de duur van twee jaar medewerking aan het plan. Dat houdt in dat binnen die periode de plannen moeten zijn gerealiseerd. Het nieuwe uitvoeringsprogramma biedt nog geen ruimte voor dit initiatief. De provincie wil echter ruimte bieden voor plannen waarvan zij vindt dat ze een extra toegevoegde waarde hebben voor de woningvoorraad.