Spanning is in korfbalderby ver te zoeken

Oosterwolde - In de vijfde speelronde van het zaalseizoen leed DIO haar vijfde nederlaag. Subtopper SIOS was in sporthal de Boekhorst veel te sterk: 16-30.

De wedstrijden tegen SIOS leverden in het verleden spannende duels op, maar daar was zaterdag geen sprake van. Peter-Jarno Donker bracht DIO op voorsprong van afstand en Wilmar Bosscha scoorde uit een kleine kans de 2-1. Het vervolg viel de thuisploeg zwaar. Verdedigend kon DIO geen druk zetten, waardoor SIOS uitliep naar 2-11 halverwege de eerste helft. Linda Veenstra scoorde met een afstandsschot de 5-16. Zowel Henine Tuinstra als Chris Tuinstra waren ook van afstand trefzeker, maar de beslissing leek al bij rust gevallen: 7-18.

DIO beet in de tweede helft meer van zich af. De thuisploeg oogde meer ontspannen en scoorde mee met SIOS. Sjoerd Hoeksma, Wilmar Bosscha en Peter-Jarno Donker zorgden voor de 10-20. Met onder meer vier treffers van Myrthe Looijenga en routinier Petra Mulder krikte DIO gestaag haar doelpuntenproductie op. Een goed resultaat was echter al ver uit het zicht verdwenen (15-27). De junioren Lotte de Jong en Zoë de Hilster kregen in de slotfase nog speelminuten van coach Linda Nijenhuis.

Na een ernstige knieblessure in de laatste minuut bij een speler van SIOS werd de wedstrijd bij 16-30 direct afgefloten.