Kunstwerf opent expositie ‘Materiaal onder druk’

Oosterwolde - In de Kunstwerfplaats van Stichting Kunstwerf, gevestigd in Stellinghaven Oosterwolde, wordt zaterdag 18 januari een nieuwe expositie geopend. Onder de titel ‘Materiaal onder druk’ is werk te zien van kunstenaar Anne Brouwer uit Oosterwolde.

In de Kunstwerfplaats is onlangs weer de succesvolle expositie ‘Surprise’ gehouden. Deze tentoonstelling heeft nu plaatsgemaakt voor de werken van Brouwer. Zij is in 2003 aan de kunstacademie C. Huygens in Kampen afgestuurd met grote zwart-witte linosneden.

Het ambacht en de beperkingen van dit materiaal geven haar houvast en uitdaging. Bij het maken van de linosneden maakt ze graag gebruik van ongebruikelijke materialen. Het is allemaal te zien in de nieuwe expositie ‘Materiaal onder druk’.

De expositie wordt op zaterdag 18 januari om 15.00 uur officieel geopend door Jelke Nijboer. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. Het nieuwe werk kan worden bewonderd en de kunstenaar is zelf aanwezig om nadere toelichting op haar werk te geven. De bezoekers worden daarnaast getrakteerd op livemuziek van de Ierse folkband ‘Didleytunes’. Na de opening is de expositie tot en met zondag 15 maart alle dagen gratis te bezichtigen.