Midwinterhoornblazers sluiten blaasseizoen af

Diever - Tientallen midwinterhoornblazers sluiten zaterdag aan het begin van de avond het blaasseizoen af. Vanuit de vier windrichtingen lopen de blazers al blazend naar de Nederlands hervormde Kerk op de brink in Diever. Ook is er een speciaal optreden van 5 jeugdblazers uit Zorgvlied en Wateren.

In het volle licht van schijnwerpers en vuren laten ze bij de kerk op de brink om beurten hun plaatselijke ‘Olde Roepen’ horen. Hierna start een circa drie kilometer lange Midwinterwandeling richting Oldendiever en weer terug. Op de hele route plaatst Scouting Diever vuren die zorgen voor een sfeervolle verlichting. Daarbij staan op veel plaatsen langs de route hoornblazers om het melancholieke geluid van de hoorn voor de laatste keer dit seizoen te laten horen. Tijdens de wandeling zijn er twee stops. De eerste stop bij de mooi verlichte molen De Vlijt in Oldendiever. Daar wordt een kort verhaal verteld.

De tweede stop is bij de ijsbaan Thialf aan de Kastanjelaan. Daar krijgen alle wandelaars een glas warme chocolademelk aangeboden door vrijwilligers van de ijsvereniging. Terug bij de kerk wordt er, door gelijktijdig te blazen op alle midwinterhoorns, een ‘Heidens Kabaal’ gemaakt waarmee men probeert al het kwade uit Diever en omstreken voor het komende jaar weer weg te blazen, in ieder geval tot het volgende seizoen dat begint op 30 november 2020. Tenslotte wordt in alle rust nog eenmaal de Oldendieverse roep ten gehore gebracht door twee communicerende blazers.