Stem hier voor de Gouden Pluim

De afgelopen tijd hebben de lezers van de Nieuwe Ooststellingwerver mensen genomineerd die iets bijzonders hebben gedaan voor onze gemeente. Ieder met zijn eigen unieke reden. Uit de genomineerden heeft de jury vijf personen gekozen die gaan strijden voor de Gouden Pluim.

Dit zijn de vijf finalisten:

 • Ina Lindeboom: Voor haar inzet als vrijwilliger (16 jaar) op de gesloten afdeling van de ZuidOost locatie Stellinghaven in Oosterwolde. Hier werkt ze met bewoners met verschillende vormen en fases van dementie. Dit doet ze nog elke dag, terwijl de meeste bewoners jaren jonger zijn. 
   
 • Trea Doornenbal: Voor haar initiatieven voor het vergroten van biodiversiteit. Denk bijvoorbeeld aan het inzaaien van kleine hoekjes en bermen in de gemeente en op de boerderij, het plaatsen van nestkastjes en een insectenhotel, en het planten van laagbegroeiing als beschutting van wilde dieren. 
   
 • Geert Veen: Voor zijn inzet voor een ander. Van vrijwilligerswerk voor de Historische Vereniging Appelscha, de avondvierdaagse, tot het helpen van mensen met een handicap bij de Olmen Es. Hij vind het prachtig om wat voor de medemens te kunnen betekenen.
   
 • Grietje van der Heide: Voor haar doorlopende inzet voor het creëren van meer bewustzijn bij verschillende doelgroepen die te maken hebben met dementie. Zo fotografeert ze voor het project '13 mooie mensen' mensen met dementie en hun mantelzorgers in eigen omgeving. Ze zet zich belangeloos in en moet daarom bijvoorbeeld geld toeleggen voor de fotoreportages. 
   
 • Steve Bergsma: Als oprichter en voorzitter van stichting De Kortsluiting zet hij zich actief in voor kunst en cultuur in Ooststellingwerf. De stichting organiseert activiteiten zoals live muziek, een spooktocht, een cabaretvoorstelling of een springkussenfeest. Daarbij richten ze zich op inwoners van alle leeftijden.

Wat is de Gouden Pluim? 
De Gouden Pluim is een verkiezing georganiseerd door de Nieuwe Ooststellingwerver. Met de Gouden Pluim wordt iemand die dit jaar iets bijzonders heeft gedaan voor Ooststellingwerf in het zonnetje gezet.

Hoe wordt de winnaar gekozen?
Door publieksstemmen en stemmen van de jury wordt de uiteindelijke winnaar gekozen. Beide stemmen tellen voor 50% mee.

Hoe kan ik mijn stem uitbrengen?
U kunt tot zondagavond 12 januari stemmen op uw favoriet.  

Hoe vaak kan ik stemmen?
Om het stemproces zo eerlijk mogelijk te houden kunt u één keer stemmen.