Martijn Wieldraaijer schiet DIO naar zege

​Oosterwolde - Op een winderig sportpark Oostenburg hield DIO de drie punten in eigen huis. Martijn Wieldraaijer was de grote man voor de Oosterwoldenaren. Hij nam de complete productie van de thuisploeg voor zijn rekening.

DIO ging voortvarend van start. Al na drie minuten lag de bal achter keeper Lennard Jonkers van Steenwijk. Uit een scherpe voorzet van Joeri Gorter kopte Martijn Wieldraaijer de bal fraai binnen (1-0). In de negende minuut was Wessel Busscher van Steenwijk net te laat om een voorzet doeltreffend af te ronden. Na een klein kwartier was wederom Martijn Wieldraaijer de verdediging te vlug af. Hij schoot beheerst de 2-0 op het scorebord.

Daarna zette Steenwijk met meer fysieke inzet DIO onder druk. Dit leidde in de 19e minuut tot de 2-1. Uit een corner kopte Yannick Wagteveld ongehinderd de bal langs Rick Kattouw tegen de touwen. In de loop van de eerste helft kwamen beide teams niet meer tot goede aanvallen. Het spel was onrustig en onsamenhangend en er ging veel fout. Fysiek was Steenwijk de bovenliggende partij. Een vrije trap van de gasten ging over het doel en een omhaal van Robert van der Leij ging naast.

Direct na rust kreeg Tim Dijkstra de kans om de score te verhogen. Zijn lobje over keeper Lennard Jonkers was te zwak. DIO probeerde met meer inzet de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een hard schot van Yorick Baron ging over en ook Joeri Gorter zocht het doel te hoog. In de 54e minuut verkeek Rick Kattouw zich enigszins op een inzet. Uit de daarop volgende corner maakte DIO verdedigend de fout een aanvaller ten val te brengen. Scheidsrechter Gooitzen Mark van der Singel kende een strafschop toe. Deze werd verzilverd door aanvoerder Brian van Meerwijk: 2-2.

In de loop van de tweede helft zakte het niveau naar een laag peil. De wedstrijd was meer spannend dan fraai. DIO probeerde de bezoekers onder druk te zetten, maar doelrijpe kansen ontstonden er niet. Een vrije trap van Robin Bos ging ver over en ook Ramon van der Veen miste. Rick Kattouw behoedde DIO voor een achterstand.

De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, totdat een verdediger van Steenwijk in de fout ging. Hij maakte in het strafschopgebied hands. De toegekende strafschop werd door Martijn Wieldraaijer: 3-2.