Sinterklaas met statement voor de boeren in Elsloo

Elsloo - Met aandacht voor de positie van de boeren kwam Sinterklaas met zijn pieten donderdag 5 december in een ietwat mistig Elsloo aan.

Gezeten op strobalen voorop de luid toeterende laadbak van een tractor met het statement “No farmers no food, no Pepernoten” arriveerde de Sint, gevolgd door de leerlingen van de K.J.Dijkstraschool en onder begeleidende muziek van de muziekvereniging Concordia, op het schoolplein. Zij hadden de Goedheiligman en zijn vervolg in een lange stoet, met meer ouders, peuters en belangstellenden dan voorgaande jaren op weg naar het centrum van het dorp begeleid.

Na het welkom voor Sint en zijn pieten op het schoolplein, ging het hoge bezoek eerst naar de allerjongsten in de peuterspeelgroep, waarna Sinterklaas richting de kleuters en de kinderen van groep 3 en 4 ging. Aan het einde van de ochtend bracht Sinterklaas een bezoek aan de groepen 5 tot en met 8. Die hadden de afgelopen periode zelf surprises gemaakt, die tentoongesteld stonden en alle waardering van Sinterklaas kregen.