Geen verborgen schatten op verzamelbeurs

Oosterwolde - Postzegels; de een verzamelt de dierenversies, de ander de bloemenversies. Beide verzamelaars vonden elkaar zaterdag op de verzamelbeurs in Het Anker in Oosterwolde. Met hen nog 60 andere verzamelaars.

Het waren niet alleen postzegels die geruild of verkocht worden. Ook ansichtkaarten en munten. En ook die laatste categorie heeft specifieke verzamelaars: de een een verzameling buitenlandse munten, de andere ‘moderne’ munten, munten van na 1900. Nederlandse vereniging De Verzamelaar organiseerde de beurs die al 25 jaar in Oosterwolde plaatsvindt.

Bezoekers, voor leden was het gratis niet-leden betaalden 1,50 euro, konden ook hun spul laten taxeren. Dit leverde geen verborgen schatten op. Er heerste een gezellige sfeer op de ruilbeurs.

De ruilbeurs neemt in populariteit af. Waren er vroeger zo’n 40 beurzen in het noorden van Nederland, nu zijn dat er een stuk minder. De hobby is vooral populair bij ouderen en nieuwe aanwas blijft uit.

De verzamelaars waren zaterdag geconcentreerd bezig. Ze dronken koffie en maakten hier en daar een praatje. ’s Middags was er snert, dat lieten de verzamelaars zich goed smaken.

Volgens de leden is het echt een sociaal gebeuren. Ze lieten allemaal weten een leuke dag te hebben gehad en met mooie nieuwe aanvullingen op hun verzameling naar huis te gaan.