DIO houdt koploper Pesse in toom

Oosterwolde - DIO dwong tegen koploper Pesse een 0-0 gelijkspel af. De topper was kwalitatief niet van hoog niveau, maar er was wel veel strijd.

Nummer twee DIO trad gehavend aan tegen de lijstaanvoerder. Giovanni Oldersma en Dennis Westerhof waren wegens blessures niet aanwezig en Martijn Wieldraaier en Yorick Baron waren geschorst. De eerste kansen waren voor Pesse. Remmert Verbrugge schoot voorlangs en keeper Rick Kattouw greep in bij een onoverzichtelijke situatie. Erwin Strijker raakte de paal. Pesse-keeper Ruben Waninge maakte een schot van Tim Dijkstra onschadelijk. Pal voor rust mikte Erwin Strijker op de buitenkant van de paal.

In de tweede helft kreeg DIO meer vat op Pesse. De keeper maakte een inzet van Tim Dijkstra onschadelijk door de bal tot corner te verwerken. Bij DIO kwam Joey Latumalea in het veld voor Gevero van der Veen en Joeri Gorter verving Joska Nendissa. Uit een goed genomen corner van Robin Bos kopte Joeri Gorter de bal over. Ook en vrije trap van Bos leverde niets op. Remmert Verbrugge kreeg namens Pesse een goede mogelijkheid. Hij kopte over.

DIO vond in de 86e minuut toch het doel. Joeri Gorter trof doel, maar scheidsrechter Ties Alberts was het niet ontgaan dat Gorter scoorde met de hand. In de laatste minuten drong Pesse aan. Joeri Gorter schoot nog in het zijnet.