BCO verliest van koploper

Oosterwolde - Badmintonclub Oosterwolde (BCO) verloor in eigen huis met 2-6 van koploper Go uit Groningen

Het herendubbel Mark Dillerop en Rein Veenstra won de eerste game met 21-12. De tegenstanders maakten daarna vrijwel geen fouten en pakten de tweede game met 17-21. De beslissende game ging met dezelfde cijfers naar Go. Bianca Mulder en Jolanda Buurlage verloren de eerste game met 21-23. BCO was in de tweede game duidelijk beter (21-13). Ook de derde game ging naar BCO.

Gevarieerd spel

Rein Veenstra speelde tegen een sterke, jonge tegenstander die het hele veld goed gebruikte. In de eerste game maakte Veenstra het zijn opponent een beetje lastig, maar de partij ging wel verloren. Mark Dillerop leidde in de eerste game met gevarieerd spel. Daarna maakte hij te veel foutjes, waardoor de game verloren ging (22-24). Ook de tweede game was voor Go.

Twee gelukjes

Bianca Mulder speelde ondanks dat ze niet helemaal fit was een goede wedstrijd. In de eindfase van de eerste twee games verraste ze haar opponente: 21-19 en 21-15. Jolanda Buurlage kwam, nadat ze de eerst game verloor met 15-21, beter in haar spel. Ze won de tweede game met 21-18. De derde game ging tot 17-17 gelijk op. Go had daarna twee gelukjes en profiteerde van een fout van Buurlage.

Beide mixpartijen gingen verloren, al sleepten Rein Veenstra en Jolanda Buurlage er een derde game uit: 12-21, 21-18, 8-21. Mark Dillerop en Bianca Mulder verloren met 19-21 en 9-21.

Zaterdag 7 december speelt BCO thuis tegen BOP.