Brugklassers brengen King Arthur tot leven

Oosterwolde - Al meer dan veertig jaar brengen brugklasleerlingen van het Stellingwerf College een theatervoorstelling op de planken. Elk jaar heeft de voorstelling een ander thema.

Met hulp van Jeugd Dans Theater Scapino stampten de brugpiepers in een dag ‘Koning Arthur, de legende’ uit de grond. Aan het begin van de middag begonnen de leerlingen met het instuderen van de dans. De tweede helft van de middag werd ingevuld met het maken van kostuums en het schminken van de leerlingen. Na het eten volgde de generale repetitie en direct daarna de voorstelling voor de ouders in de aula van de school. Zowel donderdag als vrijdag zat de aula helemaal vol.

De leerlingen brachten Brittania, koning Arthur en zijn ridders, druïden, elfen, het volk en Avalon tot leven. In zeven dansen werd het verhaal verteld. De voorstelling werd geopend door een dans van de priesteressen van Avalon. Na de priesteressen was het de beurt aan Merlijn en zijn druïden. Koning Arthur liet in een dans zien wat hij kan met zijn zwaard Excalibur. Toen de ridders het podium verlieten, kwamen de vrouw van Arthur, Gwennefuire, en haar hofdames het toneel op. De voorstelling eindigde met de laatste strijd tussen koning Arthur en zijn eigen zoon Mordred.