Dertig mensen bezoeken lichtjesavond in Elsloo

Elsloo - Vuurkorven en waxinelichtjes in glazen potten langs het pad begeleidden bezoekers van de lichtjesavond in Elsloo. 240 potten stonden er zelfs. Het zorgde voor een sfeervol verlichtte begraafplaats.

In een uur tijd kwamen een kleine dertig rouwenden naar de centrale plek achter ’t Karkehuus. De kerkenraad, beheer begraafplaats en begrafenisvereniging gaven de bezoekers de gelegenheid om geliefden en dierbaren te herdenken en troost te zoeken bij elkaar.

Met de maan, die door het wolkendek scheen, de treurwilg in het midden van de begraafplaats en de drie houten vlinders op het ‘kinderhof’ in de spotlights had de organisatie een toepasselijke en warme sfeer gecreëerd.

Na het klokkenluiden door Huug Jak, het openingswoordje van Wiesje van der Berg en toepasselijke muziek konden de mensen het graf bezoeken van hun dierbare, om daar op hun eigen manier stil te staan bij het overlijden en eventueel een kaarsje, aangeboden door de organisatie, te plaatsen.

Ook van de centrale plek in het baarhuisje bij de begraafplaats werd gebruik gemaakt. Daar was het mogelijk om een waxinelichtje aan te steken om zo diegenen die hen ontvallen waren te herdenken.