Sportclub Makkinga vloert FC Fochteloo

Makkinga - Sportclub Makkinga boekte een verdiende 3-0 zege op FC Fochteloo.

In de eerste helft werd veel strijd geleverd. Uitgespeelde kansen waren er maar weinig. Vrije trappen misten de goede richting, terwijl afstandsschoten te onnauwkeurig waren om de keepers in problemen te brengen. Beide trainers moesten al voor rust vanwege blessures twee wissels toepassen. Bij de thuisclub werden Bas Dolman en Thimo de Jong vervangen door Jort Bijstra en Hessel Douma. Bij Fochteloo gingen Melvin Hendriks en Erik de Weerd naar de kant. Geraldo de Jong en Gerwin Goettsch kwamen binnen de lijnen.

Vlak voor rust nam Makkinga de leiding. In een onoverzichtelijke situatie werkte Mark de Groot de bal in het doel.

Kort na de pauze verdubbelden de gastheren de voorsprong. Een verre pass van Wesley van der Mast bereikte Ivo Savenije, die met een hard schot keeper Rick Hijlkema kansloos liet. Hierna drongen de gasten de thuisclub terug in de verdediging, maar kansen kreeg FC Fochteloo niet. Pogingen van afstand gingen naast of waren een prooi voor keeper Tim de Wit.

Bij Makkinga werd de geblesseerde Luko Reinders vervangen door Robbie Dijkstra. De beslissing viel een kwartier voor tijd toen een knappe pass van Hessel Douma Ivo Savenije bereikte. De aanvaller trof doel met een fraaie schot.

Savenije was ook nog dicht bij zijn derde treffer. Keeper Rick Hijlkema bracht redding. Het bleef 3-0, gezien het aantal kansen een verdiende overwinning.