Vrouwen van Nu wil verschil maken

Oosterwolde - Uit de hele provincie Fryslân kwamen dinsdag vijftig Vrouwen van Nu naar Oosterwolde. De Commissie Cultuur van de Vrouwen van Nu Fryslân startte haar jaarlijkse uitje in activiteitencentrum De Miente.

‘Met de kracht van vrouwen de leefomgeving versterken’ is het credo van de Vrouwen van Nu in Fryslân. Door persoonlijke ontmoetingen, gedeelde interesses en activiteiten probeert de organisatie de vrouwen te verbinden om zo samen het verschil te maken in de samenleving.

De dames werden in twee groepen gesplitst om twee bedrijven in Oosterwolde te bezoeken. De eerste groep ging naar OPI (Oosterwoldse Plastic Industrie). De vrouwen kregen een rondleiding door de fabriek. De tweede groep bezocht het Biosintrum. Tussen de bedrijven door gaf Joost Veerman een lezing over Blue Energy, het energie opwekken met zeewater.

Dagvoorzitter Maartje van der Bijl was na afloop, net zoals de deelnemers, bijzonder ingenomen met het verloop van deze dag. ‘Het was in al zijn facetten een topdag, ontzettend leuk en zeer geslaagd.’ Als dank voor het verblijf in De Miente kregen de vrijwilligers van het activiteitencentrum een plant aangeboden.