SV Donkerbroek heeft gezondere sportkantine

Donkerbroek - De kantinecommissie van SV Donkerbroek kreeg zaterdag door wethouder Esther Verhagen het bronzen Certificaat van de ‘Gezondere Sportkantine’ uitgereikt. De club voerde ook een rookverbod in.

In het voorjaar werd de kantinecommissie benaderd door Team:Fit of Donkerbroek mee wilde doen aan de ‘Gezondere Sportkantine’. Ondanks enkele fronsende wenkbrauwen stemde de commissie in met her verzoek. Na een scan bleek met enkele simpele ingrepen de kantine gezonder te maken. Naast de reguliere flesjes drinken worden er flesjes water en pakjes drinkyoghurt aangeboden. Naast de zakjes chips is er popcorn te koop.

Gratis water

Flesjes bier krijgen niet meer een prominente plek, maar verdwijnen in de koeling onder de bar. Kantinecommissielid Marie Lindeboom wilde meer: op de bar staat bij jeugd- en seniorwedstrijden een grote kan met koel water (zo nu en dan met een fris citroensmaakje). Voor elke passant is er gratis water. In de pauzes bij jeugdwedstrijden krijgen de teams niet alleen een beker ranja of thee, maar worden er partjes appel geserveerd. Deze maatregelen leidden er toe dat SV Donkerbroek als eerste club in Ooststellingwerf het bronzen Certificaat ontving. Wethouder Verhagen en Jaap de Wit van het JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) waren bij de uitreiking aanwezig. De vereniging gaat nu voor het zilvetren certificaat.

Algeheel rookverbod

SV Donkerbroek voerde afgelopen week een verbod op roken tijdens jeugdwedstrijden in. Dat er op sportpark Ontwijk tijdens jeugdwedstrijden niet gerookt mag worden is met borden kenbaar gemaakt. Dit beleid wordt strikt nageleefd. In de toekomst komt er een algeheel rookverbod op het sportpark.