De Griffioen houdt koploper DZOH op gelijkspel

Oosterwolde - De Griffioen speelde in de thuiswedstrijd tegen koploper DZOH gelijk.

Na een, ondanks vele rood-witte kansen en drie afgekeurde treffers, doelpuntloze eerste helft, opende Bjorn Wagenaar met een fraaie vrije trap de score. In de slotfase maakten de bezoekers de gelijkmaker.

Kansen en mogelijkheden

De Oosterwoldenaren speelden een prima eerste helft. Dit resulteerde in een flink aantal kansen en mogelijkheden, die niet benut werden. Daarnaast werd tot driemaal toe het net wel gevonden, echter vonden geen van deze doelpunten genade in de ogen van de arbiter van dienst.

Eerst knalde Bjorn Wagenaar een vrije bal snoeihard binnen, maar zou Dominggus Nussy te dicht bij de Emmer muur hebben gestaan, vervolgens leek de sluitpost van DZOH onder de bal door te gaan, floot de scheidsrechter echter voor een overtreding en ten slotte kwam de bal eerst tegen de hand van Stefan Wagenaar aan, waarna diezelfde Wagenaar doel trof. Aangezien er geen reguliere goals vielen, brak de rust aan met de brilstand.

In de tweede 45 minuten gingen de roodhemden door met goed voetballen. Zij moesten nog ongeveer een kwartier wachten op de beloning. Het was Bjorn Wagenaar die met een vrije trap de 1-0 binnen schoot.

Daarna namen de Drenten het initiatief over en trachtten zij de gelijkmaker te fabriceren. Deze volgde in de slotfase. Een aanval over rechts werd met een slimme voorzet afgesloten, die vervolgens tegen de touwen werd geknikt (1-1).

Luca Veenman houdt punt vast

In de blessuretijd stormde een doorgebroken aanvaller van de bezoekers richting het Stellingwerver doel. Keeper Luca Veenman slaagde er echter in om de inzet te keren en voorkwam zo een nederlaag voor zijn team, want niet veel later klonk het eindsignaal.

Zaterdag speelt De Griffioen opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander in het inhaalduel is Gramsbergen.