Leerlingen De Stelling starten dag met gezond ontbijt

Makkinga - Basisschool De Stelling deed mee aan het Nationaal Schoolontbijt. De ontbijtweek had een speciaal thema: ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’

Leerlingen kregen in de klassen een gezond ontbijt aangeboden door een supermarkt uit de buurt. Bij het beter laten ontbijten van basisschoolleerlingen heeft het Nationaal Schoolontbijt de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Het Voedingscentrum kijkt mee met de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal.

Fabeltjeskrantkalender

In het pakket zat brood, beleg en drinken, dat past binnen de richtlijnen van het Voedingscentrum (volkorenbrood, glutenvrij brood, volkoren crackers, halvarine, 30+ kaas, appelstroop, pindakaas, tuinkers, halfvolle yoghurt, muesli, halfvolle melk, thee, komkommers, appels). Ook waren er voor de kinderen vrolijke placemats en een Fabeltjeskrantkalender met allerlei ontbijttips om tijd te winnen en in kleine stapjes gezonder te ontbijten.

Goed ontbijt is beste start

Veel kinderen slaan ’s ochtends nog vaak hun ontbijt over, blijkt uit verschillende onderzoeken. Of ze ontbijten niet gezond, terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is. Ook is het nog eens leuk om samen te ontbijten. Om dat te ervaren hebben alle leerlingen met elkaar een ontbijtje gegeten in hun eigen klas.