Ondernemers doen inspiratie op tijdens bedrijvencontactdag

Appelscha - Attractiepark Duinenzathe in Appelscha was de locatie voor een allereerste bedrijvencontactdag (BCD) voor ondernemers uit Ooststellingwerf, werkzaam in horeca, recreatie en toerisme.

De organisatie was in handen van het toeristisch informatie punt (TIP Appelscha). Belangrijkste doel van deze bedrijvencontactdag was om regionale ondernemers nader met elkaar kennis te laten maken en onderlinge samenwerking te stimuleren, waardoor de kwaliteit van het aanbod groeit. Ondernemers konden hun bedrijf, producten en diensten presenteren of een pitch geven.

De organisatie van de BCD had twee sprekers uitgenodigd. Gastheer Maurits van den Bosch nam de bezoekers mee in een interactief verhaal over het belang van ‘hostmanship’, wat verder gaat dan het ‘geijkte gastheerschap’. Na een Live Cooking sessie verzorgd door Actifood uit Oosterwolde, hield trendwatcher en inspirator Hans van Leeuwen ’s avonds de ondernemers een spiegel voor door ze mee te nemen in de huidige en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van ondernemen en recreëren.

De reacties waren zeer positief en de organisatie denkt dan ook al na over een tweede editie in 2020, waar ook de lokale bewoners welkom zijn als gast.