Buienradar ‘pech’ voor lichtjesavond in Nijeberkoop

Nijeberkoop - Duizend potten met waxinelichjes en sfeervolle verlichting van eeuwenoude klokkenstoel. De lichtjesavond op de begraafplaats van Nijeberkoop was op zich geslaagd, maar het weer gooide wat de belangstelling betreft wat roet in het eten.

Dikke bui

‘Buienradar heeft de meeste mensen weggehouden, er was net dikke bui op dat moment’, aldus Ellen Hoekstra, uitvaartspreekser en mede-organisator. ‘Maar de belangtelling die er was, was oprecht, warm, de Lichtjesavond werd zeer gewaardeerd. Ik denk dat er zo’n 30 man waren. Vorig jaar in Oldeberkoop waren er zo’n 60, en de eerste keer 45. Dat was weer in Nijeberkoop.’

Sprookjesachtig

‘Wat we terugkregen van de mensen, maakt alles goed. We hadden tegen de duizend potten met waxinelichtjes neergezet, het zag er sprookjesachtig uit. De klokkenstoel stond ook in het licht. Er werd voorgedragen, een gedicht en een sprookje over verwerken van verlies. En verder live muzien van duo Boskoop. Er waren ook bezoekers van verder weg, die hier familieleden begraven hebben liggen. Deze derde editie was weer door de Stichting Begraafplaatsen Olde- en Nijeberkoop een Lichtjesavond op touw gezet. De aanwezigen konden een kaars plaatsen op het graf van hun dierbare, of op een algemene gedenkplek op de begraafplaats. Na afloop was er gelegenheid om nog even na te praten.