Leerlingen de Mandebrink lopen voor Suriname

Appelscha - CBS De Mandebrink in Appelscha hield een sponsorloop voor alle kinderen. Doel van het project was om leermaterialen te vervoeren naar Suriname.

Op Nederlandse scholen is vaak nog veel lesmateriaal aanwezig dat niet meer wordt gebruikt. De afgelopen maanden werden die materialen verzameld en dat wacht nog op transport. Het geld daarvoor moet met de sponsorloop worden binnengehaald. De Protestantse Gemeente hield op 15 september ter ondersteuning van dit project een collecte waarvan de opbrengst door de diaconie werd verdubbeld.

Parcours

De kinderen liepen een voor hun groep vastgestelde afstand. Voor groep 1 en 2 was op het schoolplein een parcours uitgezet van 65 meter. De groepen 3 en 4 moesten over het schoolplein rondjes van 100 meter lopen en de groepen 5 tot en met 8 moesten voor hun rondjes van 200 meter om het schoolgebouw heen rennen. De kinderen kregen twintig minuten de tijd om door zoveel mogelijk rondjes af te leggen een zo groot mogelijk bedrag voor het project bijeen te lopen.

High-fives

Onder meer ouders, opa's en oma's en buren konden vooraf intekenen als sponsor per rondje of voor een vast bedrag. Velen van hen waren aanwezig om de prestaties met eigen ogen te volgen en de lopers aan te moedigen. Ook medeleerlingen stelden zich langs de kant op om met high-fives de prestaties te onderstrepen. De komende week wordt de opbrengst van de actie bekendgemaakt.